Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Balaicz Zoltán lett „Az év polgármestere”
2021.09.14

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere a díj átvételét követően köszönetképpen fogadást tartott mindazoknak, akik az elmúlt években, a jelenben és az előttünk álló időszakban is segítették, segítik és segíteni fogják munkáját. Vigh László miniszeri biztos, országgyűlési képviselő és Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott mellett a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Pál Attila is gratulált az elismeréshez.


- Ugyan Az év polgármestere cím név szerint engem illet, de hiszek benne, hogy ez az elismerés rajtam keresztül nagyon sokaknak szól. A családomnak, a kollégáimnak, valamennyi képviselőtársamnak, a megye közéleti vezetőinek. És rajtam keresztül minden zalaegerszeginek, aki hisz a lokálpatrióta összefogásban és abban, hogy igazi közösséget alkotva, egymásra odafigyelve, arra koncentrálva, ami összeköt bennünket, tudunk előrehaladni. Fontosnak tartom, hogy egy vezető végigjárja a ranglétrát, hogy megtanulja, hogyan lehet egy várost, egy közösséget szolgálni. Hiszem, hogy minden lépcsőfoknak jelentősége van az ember életében, s vallom, hogy ezt az utat kellő alázattal és szerénységgel, mindenki felé kedvesen odafordulva kell végigjárni – fogalmazott. – A szülővárosomért végzett szolgálatot igazi hivatásnak tekintem. Immár két évtizede, hogy különböző pozíciókban ezért a közösségért dolgozom, hét esztendeje polgármesterként. Úgy gondolom, emelt fővel tekinthetünk vissza erre az időszakra, mert olyan eredményeket értünk el, amelyekre talán az őseink és reményeim szerint az utódaink is büszkék lehetnek.

Gondos gazdaként alázattal szolgálni – ez a legfontosabb, amit egy polgármester a közösségért tehet, de egyedül nem érhet el semmit, csak a közösséggel összefogva lehet sikeres – szögezte le Balaicz Zoltán, aki a díj kapcsán ekképpen vallott: „Az élet egyik legnagyszerűbb és legmegtisztelőbb feladatának tartom, hogy szülővárosom, Zalaegerszeg polgármestere lehetek. A zalai megyeszékhely vezetőjének lenni nagy büszkeség, de a dicső múlt miatt komoly felelősség is. Pártolni a modernizációt, de megtartani az értékeket és a hagyományokat. Nem könnyű feladat, de megtiszteltetés, hogy ezt végezhetem. Szülőhelyem, lakóhelyem polgárainak felhatalmazása és bizalma erőt ad a legnehezebb feladatok megoldásához is. Ám Zalaegerszeg nemcsak város, hanem otthon is. Akárhol is vagyok a világban, csak Zalaegerszegen vagyok otthon. Köszönöm mindenkinek, hogy ezt a rangos elismerést megkaphattam.”

– Zalaegerszeg olyan fejlődési spirálban van, amelyre az egész ország felfigyelt, polgármester úr és csapata olyan teljesítményt tett le az asztalra, amelyre mindenütt felkapják a fejüket – hangsúlyozta köszöntőjében Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, kiemelve Balaicz Zoltán hozzáértését, közösséggel, a közéleti vezetőkkel és a kormányzati szereplőkkel kialakított jó kapcsolatát s a közös célok érdekében végzett közös munkát, együttműködést, amely „tükröződik a város teljesítményén”. – Évtizedek múltán úgy tekintenek majd vissza rá, mint aki megalapozta a város későbbi sikerét.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott rámutatott: az a tisztelet és segítőkészség, amivel Balaicz Zoltán az emberek felé fordul, példamutató, miként városépítő tevékenysége is. S polgármesterként különösen fontos, ahogy megtalálja az utat minden generációhoz.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke példaértékűnek nevezte a város fejlődését, ami mögött hit, összefogás és bizalom áll. – Hiszünk abban, hogy képesek vagyunk Zalaegerszeget és Zala megyét sikerre juttatni, bízunk egymásban és összefogunk a közös siker érdekében – fogalmazott a megyegyűlés elnöke.

Dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző a hivatal közössége nevében is megköszönve a közös munkát, leszögezte: nem volt kétséges, hogy Balaicz Zoltán ezt a díjat megnyeri, hiszen „személyiségének, az általa képviselt munkamorálnak köszönhetően ő mindig sikerre viszi a dolgokat”. S a zalaegerszegiek tudják, hogy közülük való, és megbíznak benne.

A díjat az idén 26. alkalommal megrendezett Városi Polgármesterek Találkozója című országos rendezvényen adták át, Szarvason. A jelöltekre online lehetett szavazni, ennek jelentőségét emelte ki Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára, akitől Balaicz Zoltán átvette az elismerést. Mint a helyettes államtitkár fogalmazott: a díj azért különösen fontos, mert azt maguk a polgárok szavazzák meg, ami a leghitelesebb visszajelzés.

Forrás és fotó: Zalai Hírlap

vissza...