Kultúra és turizmus konferencia Lendván

Lendva Község 2015. augusztus 28-án szervezte meg a Kultúra és Turizmus című konferenciát, melyen különböző országok képviselői többek között megvitatták a különböző környezetben bevált gyakorlatokat.

A szakmai közvéleménynek szóló konferenciára a 2010-ben az Európa Kulturális Főváros szerepét betöltő magyarországi Pécsről, az osztrák Grazból és a horvátországi  Đurđevacról érkeztek előadók. A konferencián részt vett dr. Danilo Türk a Szlovén Köztársaság egykori elnöke és Lendva díszpolgára is. A Zala Megyei Önkormányzat részéről Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnök vett részt a konferencián.

Mint mag. Anton Balažek, Lendva Község polgármestere elmondta, a mai nemzetközi konferencián kiemelték, hogy a kultúra és a turizmus szoros kapcsolatban áll egymással, valamint hogy Lendva kivételes erőforrásokkal rendelkezik mind a kultúra mind a turizmus területén, amelyek csak a helyi környezetben megvalósított együttműködéssel aknázhatók ki. A konferencián bemutatásra került a hamarosan Lendvára érkező Miró-kiállítás is. Balažek polgármester bejelentette, hogy a nemzetközi konferenciát az ifjúság jegyében szervezik meg.

Forrás: www.lendava.si