Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület – Zalalövő

A Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület 2008. áprilisában alakult. Az egyesület tagsága Zalalövő és környező települések polgáraiból tevődik összel. A szervezet célja a régi hagyományok bemutatása a XXI. Században és kulturális programok szervezése.
Az első rendezvényre 2008. április 4-én került sor a zalalövői Hozbor Presszóban. A fergeteges hangulatot a zalaegerszegi Turán, majd a Magozott Cseresznye biztosította. A koncertre látogatók együtt énekelhették a fellépőkkel többek között dédapáink magyar katonanótáit, kicsit modernebb köntösbe öltöztetve és ízelítőt kaphattak a nemzeti rock zenei világából. Amely manapság igen népszerű hazánkban, és szinte minden korosztályban találkozhatunk a műfaj rajongóival.
A zene fontos szerepet tölt be a legtöbb ember életében, ezért kell minél szélesebb körben ismertté tenni ezt a zenei stílust, ez által is erősödik például a HAZA iránti tisztelet, amely nagyon fontos ebben az erősen globalizálódó világban. Ezt jól megfogalmazta az Ismerős Arcok énekese is:„…a múltad nélkül nem lehet jövőd,

Mert a jövődnek értelmet a múltad ad
És neked is tenned kell valamit azért,
hogy magyarnak nevezhesd önmagad”/Nyerges Attila/

Az első sikeres próbálkozás után az alapító tagok 2008. 05. 10-én megrendezték az I. Zalalövői Magyar Pünkösdi Vásárt. A kézműves kirakodó vásár mellett kulturális bemutató várta a látogatókat, ahol beszédet mondott Nagy Kálmán, a Zala megyei Közgyűlés alelnöke, és Kozma János, a város polgármestere is.

A program zárásaként az Általános Iskolában koncertet adott az Ismerős Arcok zenekar, ahol inkább a 30-40-es korosztály képviseltette magát nagyobb számban, de találkozhattunk 5 éves kisgyermekkel is, aki együtt énekelte végig a dalokat szüleivel, és a többi rajongóval.

Az elmúlt napokban számos építő jellegű kritika és pozitív visszajelzés érkezett, ezért a tagok úgy gondolják, hogy a jövő évben is szeretnék megtartani a rendezvényt, és lehetőség szerint bővíteni a fellépők névsorát, valamint akár több naposra növelni a programsorozat hosszúságát. De ezek még távoli lehetőségek.

A közeljövőben (augusztus elején) viszont hagyományőrző motoros találkozó és felvonulás szerepel az egyesület tervei között, ahol majd a motorokon kívül ismét a zenéé lesz a főszerep. Neves fellépőkkel szeretnék színesíteni a programot. Végül az egyesület tagjai köszönik minden kedves támogatónak a segítséget, és remélik, hogy maradandó élményt sikerült nyújtani a rendezvények vendégeinek.

elérhetőségünk: kerecsenzalalovo@freemail.hu
kerecsenlogo nagy