Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2022.09.19 - Idén 10 éve, hogy megalakult a községben az időskorúakat összefogó Korhatártalan Klub. A jubileum alkalmából pénteken tartottak ünnepséget a helyi művelődési házban. Az eseményen köszöntőt mondott, illetve emléklapot, oklevelet és ajándékot adott át a Korhatártalan Klub vezetőjének Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Bedő Róbert, Csesztreg polgármestere és Kocsis Gyula az Életet az Éveknek Nyugdíjas Szövetség Zala Megyei Szervezetének elnöke. Király Edit, a klub vezetője megemlékezett a kezdetekről és az eltelt 10 esztendő eseményeiről.

2022.09.15 - A Zala Megyei Közgyűlés 2022. szeptember 15-én tartotta soron következő – negyedik – ülését. Első napirendi pontként a Zala Megyei Közgyűlés új nem képviselő tagként Nagy Ferencet, Türje község polgármesterét megválasztotta Pénzügyi Bizottsága nem képviselő tagjának, betöltve elhunyt Targuba Árpád helyét.

2022.09.14 - Az elmúlt hétvégén rendezték meg a kisréti közösségi téren a község falunapi programját. A megjelenteket Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte, mindketten gratuláltak a rendezvény megszervezéséhez és a főzőcsapatok aktivitásához.

2022.09.13 - Az ZalaZONE Park bővülése újabb jelentős állomáshoz érkezett hétfőn, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében elhelyezték a BOSCH zalaegerszegi kutató-fejlesztő és tesztelő központjának alapkövét. Ezt követően a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központja két új - inkubációs és szállás - épületének ünnepélyes átadójára került sor. A Zala Megyei Közgyűlés részéről Pácsonyi Imre alelnök volt jelen a rendezvényen.

2022.09.13 - 120 első évfolyamos hallgatóval tartották meg a Zalaegerszegi Egyetemi Központ tanévnyitóját hétfő délután. A hallgatókat Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és dr. Sifter Rózsa főispán köszöntötte. A Zala Megyei Önkormányzatot Pácsonyi Imre alelnök képviselte az eseményen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben