Tourismus

A színészet és gasztronómia mestere

Balogh Tamás 1987 óta a Hevesi Sándor Színház művésze. A színész élete egyik legcsodálatosabb korszakának tekinti a Zalaegerszegen eltöltött elmúlt 22 évét.

Bohnenkohl

Zutaten: 50dkg Kraut, 15 dkg Wachtelbohne, 10 dkg Fett, Mehl, Speisepaprika, Zwiebel, halbes geräuchertes Hämmchen, Salz, Tomatenpüree, Thymian, Pfeffer, Lorbeerblatt.

Brokkolis rakott krumpli

A nyári kert újabb és újabb lehetőségeket rejt arra, hogy friss finomságokkal lepjük meg magunkat. Miután a málna- és szederbokrokat megdézsmáltuk, szemügyre vehetünk egy-két alacsonyabbra növő növénykét is.

Diós márványkuglóf

A vajat habosra keverjük, aztán apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cokrot. A tojásokat egyenként felütjük és a rummal, citromlével belekeverjük a cukros vajba. A diót ledaráljuk...

Kartoffelsterz (Dödölle)

Zutaten: 1,5 kg Kartoffel, 50 dkg Mehl, Salz, 10 dkg Zwiebel, 15 dkg Fett

Egy frissen szabadult szakács

A söjtöri Pőcze Eszter a szakácstanulók országos tanulmányi versenyén a 8. helyen végzett. A Páterdombi Szakképző Iskola, Báthory Székhelyiskola tanulója jutalmul idő előtt kapta meg szakmunkás bizonyítványát.

Együnk medvehagymát!

A zalai erdők jellegzetes növénye a medvehagyma. Vadfoghagyma, sásihagyma, poszhagyma névvel is illetik. Fiatal hajtásai helyenként szőnyegszerűen borítják be a talajt.

Francia lecsó

Hozzávalók: 20-20 dkg vöröshagyma, cukkini, húsos paprika, paradicsom, padlizsán, 1 fej fokhagyma, egy csokor friss bazsalikom, só, fekete bors, 1 dl olívaolaj

Hagymaleves

Egy lábosban hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a hagymát. Használjunk nyugodtan többfajta hagymát! Ha kicsit fűszeresebb levest szeretnénk, egy kis tört csili-t pirítsunk meg a hagymával. A hagyma pirítása attól, függ mennyire “sötét” színű levest...

Húsvéti borjúsült rozmaringos kéregben

Húsvéti borjúsült rozmaringos kéregben, kecskesajtos burgonyával töltött padlizsánnal és sonkás-hagymás rizsgombóccal.

Rösti

Zutaten: 1 kg Kartoffel geraspelt (Reibe), 1 Kefir, 15 dkg Mehl, Salz, 1 mittelgroßer Zwiebel, 2 Spalt Knoblauch, Öl

Mákos márványkalács

A lisztet a sütőporral és a vaníliával összekeverjük. A vajat 15 dkg mézzel habosra keverjük. A tojásokat és a lisztkeverékat apránként adagolva összekerjük és hozzáadjuk a citrmhéjat.