Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Turizmus

Janika Étterem és Panzió

Vonyarcvashegy egyik legszebb fekvésű helyén épült – két házból álló – panziónk korszerű komforttal és csak egy magánházra jellemző személyes atmoszférával várja Önt, Önöket.

Kiskakas Étterem

Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket családias hangulatú, házias jellegű Kiskakas Vendéglőnkbe Zalaegerszegen! Üzletünk kiépítéséből adódóan alkalmas többfajta rendezvény lebonyolítására is.

Kiskondás Étterem

1987 április 1-i nyitás után rövid időn belül népszerűvé vált a Kiskondás Étterem, ahova a város másik feléből is átjárnak a vendégek egy-egy jó ebédért vagy vacsoráért.

Krumpliprósza

A nyers krumplit lereszeljük, majd hozzákeverjük a kefirt, lisztet, tojást, sózzuk, belereszeljük a hagymákat. Palacsintasütőbe kevés olajba egy merőkanállal teszünk, elterítjük, pirosra sütjük.

Mákos márványkalács

A lisztet a sütőporral és a vaníliával összekeverjük. A vajat 15 dkg mézzel habosra keverjük. A tojásokat és a lisztkeverékat apránként adagolva összekerjük és hozzáadjuk a citrmhéjat.

Mézeskalács a sláger

30 dkg mézet, 2 dkg kristálycukrot felmelegítünk 2 evőkanál vízzel. 22 dkg finomlisztet 18 dkg rétesliszttel, 2 dkg mézes fűszerkeverékkel, 3 tojássárgájával, 5 dkg olvasztott vajjal összekeverünk.

Tésztakosárkák gombával

A kosárkákhoz szitáljuk a lisztet egy tálba, és morzsoljuk össze a vajjal. Gyúrjunk belőle tésztát, időnként adjunk hozzá egy kis hideg vizet, hogy megkösse.

Tökös-mákos rétes

Gyúrjunk közepesen lágy tésztát, annyi vízzel, amennyit felvesz a liszt. 3 kisebb gombócra osztva, olajjal bekenve, edénnyel letakarva pihentessük meleg helyen 45 percet.

Zala tájjellegű ételei

A Zala megyei specialitások nagy múltra tekintenek vissza. Aki zamatos ételeinket és híres borainkat megkóstolja, maradandó gasztronómiai élménnyel gazdagodik. Vendéglátóink bőséggel kínálják itt különleges zalai ételeinket és nagyszerű borainkat.

Zalai Borvidék

Magyarországon 22 borvidék található. Míg a Kárpát-medence a hűvöset inkább kedvelő fehér fajtáknak kedvez, az ágazat egyre versenyképesebb vörösöket is komponál.

Zalai ecetes hal

Valamikor a Balaton parti zalai (és nem zalai) települések jellegzetes étke volt a sült halból készült ecetes hal. A part melletti települések halászai kitartóan figyelték a tó melletti magaslatokról a víztükröt és a feltűnő gardarajokat.

Zöld Elefánt Étterem és Panzió

A “Zöld Elefánt” Étterem és panzió 1988 óta üzemel. Ez a családi vállalkozás 1998-ban tovább bővült és megnyitotta kapuit az új “Zöld Elefánt”, mely tágasabb, kényelmesebb és színvonalasabb, mint elődje.