Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Tourismus

Klein-Balaton

Das größte Wasserparadies im Komitat Zala erstreckt sich am Klein-Balaton.

Kistolmácsi tó

Letenyétől 7 km-re, Zalaegerszeg felől érkezve Bázakerettye után található a hangulatos Kistolmács, melynek határában csodaszép kis tó várja a turistákat. A tó változatos halállománya remek szórakozást nyújt a horgászoknak.

Nyugat-Balaton

A nyár itt május végétől szeptember közepéig tart, a tó vizére az egyenletesen kellemes hőmérséklet jellemző. Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy vagy Balatongyörök igazán ideális helyek a családi vakáció eltöltésére.

Burg Rezi

Einer der schönsten Panoramapunkte in unserem Komitat befindet sich bei der Trümmerburg auf dem Meleg-Berg (Warm-Berg) in der Höhe von 426 m neben der Siedlung Rezi.

Szigligeti vár

Az egykori Zala Vármegyeház tartozott, a jelenleg Veszprém megyei Szigliget. A Balaton-felvidék várainak bemutatásánál, azonban nem lehet kihagyni ezt a csodaszép építményt.

Burg Tátika – Zalaszántó

Die Ruinen der Burg Tátika sind in der Höhe von 412 m zu finden.

Túrák a Keszthelyi hegységben 1.

Igazi bakancsos túrát kap ajándékba, aki felkerekedik és bejárja a gyönyörű, vadregényes Keszthelyi-helységet. A csúcsokról bekandikáló Balaton látványa, a természet szeretetét hirdető tanösvények, az erdő nyugtató ölelése mind-mind örök emléket ígér.

Túrák a Keszthelyi helységben 2. - Festetics és Berzsenyi kilátó

Festetics kilátó – Gyenesdiás A Nagymező nyugati oldalán gyalogösvényeken juthatunk fel a Kerek-hegy legmagasabb pontjára, amelyen háromszintes kilátótorony emelkedik, de autóval is eljuthatunk a gyenesdiási körforgalomban a Faludy utca felé indulva..

Vétyemi ősbükkös

Tormafölde határában fekvő, az országos erdőrezervátumi programba bekerült három zalai erdőterület egyike a Vétyemi ősbükkös.

Stupa – Zalaszántó

Der Stupa in Zalaszántó ist das erste 1992 erbaute buddhistische Bauwerk von Mittel-Europa und das Größte in Europa.

Zeg – Bozsoki-hegy – Nemeshetés

Ezúttal egy erősebb, közel 10 km-es túrát ajánlunk, amit azonban ellensúlyoz a Göcsej és a Hetés határának szépsége.A „sárga sáv” jelzés a parkerdőt jelölő táblától indul a 76-os főútvonal mentén Csácsbozsok irányában, villanyoszlopokra festve.