Turizmus

Batthyány Kastélyszálló***

Zalacsány, Hévíztől mindössze 10 km-re, a kehidakustányi termálfürdőtől 2 km-re, a csodálatos zalai termálvölgy szívében fekszik.

Bázakerettye

A dél-zalai erdők között megbújó településen strand és termálfürdő működik egy hidegvizes sport- és termálvizes élménymedencével, pezsgőfürdővel.

Bella Pizzéria

Az étterem jellege: Söröző. Bella Pizzéria Futárszolgálat Tel: 92/350-003, Nyitva tartása: Hétfő – Csütörtök: 11:30-22.30, Péntek – Szombat: 12:00-23:30, Vasárnap: 12:00-22:30

Betli Panzió

Főbb tulajdonságok: TV, Parabola, Nincs Pótágy, Légkondi, Hűtő, Közös konyha, Fürdőszoba szobánként, Grill, Bogrács, Kert, Kerti Bútor, Erkély, Reggeli, Üdülési csekket elfogadunk, Nyugodt környezet

Böde – Árpád kori templom és energiadomb

Ha Zalaegerszegről Dobronhegy felé tartunk és körülbelül félúton lefordulunk jobbra, Bödébe jutunk, egy kis zsákfaluba, amelynek bejáratánál szinte őrt áll a hosszú idők emlékét őrző Szent Mihály templom.

Brokkolis rakott krumpli

A nyári kert újabb és újabb lehetőségeket rejt arra, hogy friss finomságokkal lepjük meg magunkat. Miután a málna- és szederbokrokat megdézsmáltuk, szemügyre vehetünk egy-két alacsonyabbra növő növénykét is.

Budafai arborétum – virágoznak az azáleák!

Nyílnak az azáleák a Bázakerettyétől 2 km-re fekvő Budafai arborétumban. A csodás jelenséget minden természetjáró figyelmébe ajánljuk!

Csömödéri tó

A Csömödéri tó Lentitől 10 km-re található. Halfajták: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, busa. Vízterület: 29 ha

Deák Ferenc szülőháza – Söjtör

Az 1645 lakosú község Zalaegerszegtől 20 km-re délre fekszik. A település első említése 1356-ban: Sehtur. A község országos hírnevét Deák Ferencnek köszönheti.

Diós márványkuglóf

A vajat habosra keverjük, aztán apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cokrot. A tojásokat egyenként felütjük és a rummal, citromlével belekeverjük a cukros vajba. A diót ledaráljuk...

Dödölle

A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt összetörjük és a liszt hozzáadásával jól kidolgozzuk.