Hírek

1 / 69  > >>

2020.07.09

A megyeszékhely északi ipari parkjában a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával készült el az 1622 négyzetméteres csarnok épület. Az átadó ünnepségen beszédet mondott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszter-helyettes, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Vigh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója. Az eseményen részt vett Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Sifter Rózsa, kormánymegbízott.

bővebben...
2020.07.03

Csütörtökön elhelyezték a megyeszékhely 20. századi történetének, Mindszenty (Pehm) József egykori apátplébános zalaegerszegi életének, valamint a kommunista diktatúra egyházüldözésének emléket állító Mindszentyneum alapkövét. Az ünnepi eseményen köszöntőt mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az alapkövet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg.

bővebben...
2020.06.26

A mai napon került megrendezésre Lenti Város TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00006 azonosító számú projektjének beruházás indító programja, amelynek keretében időkapszulát helyezett el Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth László, Lenti város polgármestere.

bővebben...
2020.06.25

A beruházás megkezdésének jelképét Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Horváth László polgármester tette le. A rendezvényen jelen volt dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Mester László, Zala megye főjegyzője, a fejlesztést megvalósító Beruházási Ügynökség BMSK Zrt., valamint a kézilabda-szövetség képviselői.

bővebben...
2020.06.18

Az eseményen részt vett Vigh László, országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Bertáné dr. Bényi Krisztina modern városok és falvak fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Dömötör Csaba, parlamenti államtitkár, Sárfalvi Péter sportigazgatásért és sportfejlesztésért felelős helyettes államtitkár és Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke. A Zala Megyei Önkormányzatot dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke képviselte.

bővebben...
2020.06.15

Az általa létrehozott Ispita Alapítvány szervezésében emlékeztek meg pénteken a Megyeházán az egykori kórházigazgató, megyei főorvos, Zala megye díszpolgára, Zalaegerszegért- díjas dr. Szilvás Rudolf születésének századik évfordulójáról.

bővebben...
2020.06.15

A pályázat meghirdetése és benyújtása a Zala Megyei Közgyűlés 9/2000.(IV.18.) KR rendelete alapján történik. A pályázat lebonyolítója a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal.

bővebben...
2020.06.10

A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából az Eötvös téri Nagy-Magyarország-emlékműnél tartottak megemlékezést.

bővebben...
2020.06.08

A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ előtti felújított tér és a művelődési házhoz felvezető lépcsősor átadására 2020. június 5-én, pénteken került sor.

bővebben...
2020.06.08

A fejedelemről elnevezett utcában ünnepi műsorral kísérve avatták fel II. Rákóczi Ferenc magas talapzaton elhelyezett mellszobrát, Béres János szobrászművész alkotását. Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte.

bővebben...


1 / 69  > >>