Gyógy- és termálfürdők

Hévíz

A legenda szerint a környék földjeit egykor maga az ördög szántotta, s ekéjének nyomában meleg víz tört elő hatalmas sugárban. E történet alapja a terület gyógyító hőforrásokban való rendkívüli gazdagsága lehetett. A források egyike táplálja a hévízi gyógytavat, Európa legnagyobb természetes gyógyvizű tavát. Vizének hőmérséklete nyáron eléri a 33-35°C-ot, még téli fagyok idején sem csökken 23-25°C alá. Az első fürdőházat Festetics György építtette 1795-ben, ekkortól számítják a hévízi gyógyfürdő létrejöttét.

gy_heviz

Hévízi-tó

A gyógyvíz elsősorban mozgásszervi betegségek, izom-, reuma- és idegfájdalmak kezelésére, balesetek és műtétek utókezelésére alkalmas, ezért Hévízt a „reumabetegek Mekkája”-ként is emlegetik. A hévízi gyógykúra során a vendégeknek a sok évtizedes, sőt évszázados orvosi gyakorlatnak és tapasztalatoknak megfelelően javasolják a gyógyító fürdőzést és a komplex terápiás kúrát, ami akár 2-3 hetes is lehet.
A fürdőben a test és a lélek felfrissítése, a kettő közti harmónia megteremtése a cél. Ezt szolgálják a változatos wellness-szolgáltatások, a gyógytó körüli védett erdő és a parkok csendje, a simogató vízen ringatózó tündérrózsák nyugalma. Az egyénre szabott kezelések, a kellemes társasági élet és az itt lakók vendégszeretete is elfeledtetik a dolgos hétköznapokat.
Bővebb információ: www.spaheviz.hu

Zalakaros

Magyarország egyik legkisebb városa az elmúlt évtizedek során európai színvonalú gyógycentrummá fejlődött és élményfürdővel is gazdagodott.
A gyógyvíz magas jód-, bróm- és kéntartalma miatt elsősorban reumás megbetegedések, mozgásszervi panaszok, nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas. A fedett gyógyfürdő és az élményfürdő egész évben várja a gyógyulásra, felüdülésre vágyókat, míg a gyönyörű környezetben levő strand nyáron kínál felfrissülést. Az új fürdőcsarnok, a 2 egész évben használható csúszda, valamint a strand új csúszda-együttese is a kikapcsolódást szolgálja.

gy_zkaros
Zalakaros Gyógyfürdő

Zalakaros gyógyvize, hangulatos sétányai, tiszta környezete, meghitt kisvárosi hangulata vonzza az idelátogatókat. A település 2002-ben elnyerte a Magyarország legvirágosabb városa, 2003-ban pedig az Európa virágos városa címet. A városban található futball-, tenisz- és tekepályák, a lovasiskola, a környék túraútvonalai, kerékpárútjai és a közeli Kis-Balaton páratlan természeti csodái számtalan lehetőséget nyújtanak az aktív pihenésre is.

gy_zkaros2
Zalakaros Gyógyfürdő

Bővebb információ: www.zalakaros.hu/

Kehidakustány

A Zala völgyében fekvő hangulatos falucska gyógyvize, a környék varázslatos tája és a vidék nyugalma ideális helyet kínál a test és a lélek felfrissítésére.
Kénes termálvize nem tartalmaz rádiumot, ezért szívbetegek és gyerekek is egész nap fürdőzhetnek benne. Kiválóan alkalmas idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémák megelőzésére és gyógyítására.

gy_kehida
Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő fedett gyógyvizes medencével, gyermekmedencével, fedett és szabadtéri élményfürdővel, változatos szolgáltatásokkal várja a látogatókat. A fedett rész 94 m hosszú, hang és fényeffektusokkal színesített csúszdáját kicsik és nagyok egyaránt kedvelik.
Bővebb információ: www.kehidatermal.hu/

Lenti

A Lenti Termálfürdő területén 5 szabadtéri és 3 fedett gyógy-, úszó-, gyermek- és élménymedence, valamint egy félig fedett hidromasszázs élménymedence nyújt felüdülést az idelátogatóknak. A határmenti kisváros termálfürdőjének 40.000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvize mozgásszervi, izületi, gerinc- és hátproblémák kezelésére alkalmas.

gy_lenti
Lenti Termálfürdő

A legnagyobb medencében vadvízáram, masszázspadok, nyakzuhany, 74 m hosszú Anakonda-csúszda, mellette egy mediterrán pálmakert nyújt páratlan élményeket. A vízhőmérséklet medencétől függően 25-27°C és 36-38°C közötti. A regenerálódást változatos szaunavilág és szépségfarm, a kikapcsolódást foci, strandröplabda, streetball és játszótér biztosítja.
Európában egyedülálló módon a termálfürdő területén olyan gyógyhatású földsugárzások találhatók, amelyek helyreállítják a testi, lelki egyensúlyt. A Szent György Energiapark útjain sétálva, a találkozási pontoknál elidőzve bárki megtapasztalhatja e földsugárzások emberi szervezetre gyakorolt jótékony, harmonizáló hatását.

gy_lentienergia
Lenti Szent György Energiapark

Bővebb információ: www.lentifurdo.hu/

Zalaegerszeg

A zalaegerszegi AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark impozáns méreteivel, különleges attrakcióival várja az önfeledt szórakozást kedvelőket. 13 óriás- és 5 gyermekcsúszda, 12 élménymedence – köztük lassúfolyó, gyermek-, hullám-, ugró- és jacuzzi-medence – csábítja a kalandra és ellazulásra vágyókat. A csúszdadombon épült kilátóról a város és a környező zalai táj csodálatos panorámájában gyönyörködhetnek a vendégek.

gy_zeg
Zalaegerszeg AquaCity

Az AquaCity szomszédságában a Fedett Termálfürdő hang- és fényterápiás medencékkel várja a fiatalabbakat és az idősebbeket egyaránt. A beépített több mint tízezer izzó közel száz különböző szín megjelenítésére képes, a pompás kényeztető fényterápia harmonizáló hanghatásokkal is kiegészül. Az üvegkupolás, boltíves épületben a családokat 3 élmény-, 2 termálvizes ülő- és 3 gyermekmedence várja.
Bővebb információ: zalaegerszegitermalfurdo.hu  www.aquacity.hu

Zalaszentgrót

A Szent Gróth Termálfürdő a Zala folyó partján lévő árnyas ligeterdőben 4 szabadtéri és 4 fedett medencével, egy csúszdás élménymedencével, valamint változatos szolgáltatásokkal várja a vendégeket.
A tiszta levegőn mozgásra, kikapcsolódásra csábítanak a teniszpályák, a foci- és a strandröplabda pálya, a játszótér, a lengőteke. A fürdő területén lévő három horgásztó is az aktív kikapcsolódást szolgálja. A mozgásra vágyók tenisz felszereléseket, labdákat, kerékpárokat és egyéb sportszereket is kölcsönözhetnek.

gy_szentgrot

Bővebb információ: www.szentgrotfurdo.hu

Bázakerettye

A dél-zalai erdők között megbújó településen strand és termálfürdő működik egy hidegvizes sport- és termálvizes élménymedencével, pezsgőfürdővel. A környéket a bakancsos és kerékpáros turisták számára kiemelten ajánljuk.
Bővebb információ: www.bazakerettye.hu/

Letenye

A Szapáry kastély parkjában nyílt meg a termálfürdő egy nagymedencével és egy kör alakú gyermekmedencével. Az öreg fák közt megbújó röplabda és strandfoci-pálya, a tág, nagy szabad tér, az erőt sugárzó zöldfelületek kitűnő alkalmat kínálnak a szórakozásra és a felüdülésre.

gy_letenye
Termálfürdő Letenye

Bővebb információ: www.letenye.hu/

Gelse

A Gelse Termálvölgy 7 medencével, köztük sport-, családi- és termálvizes élménymedencékkel, gyerekpancsolóval és wellness-szolgáltatásokkal várja a pihenni, kikapcsolódni, és sportolni vágyó vendégeket. A közeli turistaszálló fiatalok és családok számára is kényelmes elhelyezést biztosít.
A termálfürdő jelenleg technikai okok miatt zárva tart.