Húsvéti borjúsült rozmaringos kéregben

Húsvéti borjúsült rozmaringos kéregben, kecskesajtos burgonyával töltött padlizsánnal és sonkás-hagymás rizsgombóccal.

Hozzávalók 4 fő részére:
80 dkg borjúcomb
15 dkg kecskesajt
20 dkg padlizsán
25 dkg burgonya
10 dkg házi sonka
10 dkg újhagyma vagy póréhagyma
30 dkg rizs
5 dkg só
2 dkg bors
1 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
3 szál friss rozmaring
a hús fűszerezéséhez ízlés szerint: mustármag, koriander, kömény, fokhagyma.

A húst befűszerezzük és beleforgatjuk az apróra vágott friss rozmaringba. Egészben puhára sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, félog főzzük, majd bő olajban kisütjük. A padlizsán két végét levágjuk, majd egészben megsütjük. Amikor elkészült, beletöltjük a sült burgonyaszeleteket, a felkockázott kecskesajtot és kicsit rápirítjuk.
A rizst puhára főzzük, hozzáadjuk az egész tojást, a zsemlemorzsát, fűszerezzük, rudakat vagy gombócot formálunk belőle és olajban kisütjük.

borju500

borju_szakacs A receptet ajánlotta:

Tehenes András,
a Gosztola Gyöngye Wellness Szálloda szakácsa a közelgő húsvéti ünnepekre.