Hagymaleves

2 közepes hagyma / adagonként
25 g vaj vagy 1 evőkanál olivaolaj /adagonként
só, bors (+ egyéb ízlés szerint)
300 ml folyadék (húslé, zöldséglé, bor-sör keverék) / adag
sajt, ízlés szerint

Egy lábosban hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a hagymát. Használjunk nyugodtan többfajta hagymát! Ha kicsit fűszeresebb levest szeretnénk, egy kis tört csili-t pirítsunk meg a hagymával. A hagyma pirítása attól, függ mennyire “sötét” színű levest szeretnénk.

hagyma1

Ízesítsük sóval, borssal. Öntsük fel a lével (jelen esetben zölség alappal). Fedjük le és rotyogtassuk kb. 40 percig.

hagyma2

A sajtot daraboljuk fel, vagy reszeljük le – ízlés szerint – és a főzési idő felénél adjuk a leveshez. Keverjük meg alaposan. Ha sört vagy bort is használni akarunk, azt a főzés vége előtt 10 perccel öntsük a levesbe.

hagyma3

Pirított kenyérkockákkal tálaljuk. Jó étvágyat!

Komposztlakó kis barátainkra is gondoljunk!:)

-crowley-