Főzőverseny a XII. Göcseji Szilvafesztiválon

Szombaton tartották Szilvágyon a népszerű gasztronómiai rendezvényt, amely a település lakói mellett megmozgatta a környéken élőket is, de határon túli főzőcsapat is megmérettette magát a versenyen. A különlegességek sorát felvonultató főzőcsapatok közül a zsűri döntése alapján a kozmadombjai csapat végzett az első helyen, akik marhapörköltet, csülkös babos káposztát és füstölt pisztrángot készítettek. Második helyezést ért el  munkahelyi kollektívát tömörítő Fakanálforgatók csapata, amely a vargányás vadpörkölt és a zsemlegombóc mellé aszaltszilvakrémes, fűszeres csokibevonóval díszített tortát tett az asztalra, harmadik helyen pedig a muravidéki Völgyifalu végzett egy szerb babétel magyar változatával. A Pácsonyi Imre megyei közgyűlési alelnököt is soraiban tudó zsűri még számos különdíjat is odaítélt a kiváló fogások készítőinek.

(Fotó: Zalai Hírlap)