Falugondnoki fejlesztés Szécsiszigeten

Szécsiszigeten új falugondnoki kisbusz átadására került sor 2015. november 7-én. Az áprilisban újranyitott tanyabusz pályázat nyertesei országosan összesen 22 milliárd forint támogatáshoz jutottak. A támogatás célja, hogy ösztönözze a szolgáltatáshiányos településeken, településrészeken a különböző alapszolgáltatások körének fejlesztését és bővítését. A maximálisan igényelhető nettó támogatás összege – az egyes kategóriáktól függően – ügyfelenként legfeljebb nettó 5 millió, 8 millió, illetve 10 millió forint lehetett.

Szécsisziget új falugondnoki buszát Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő adta át. Dr. Pál Attila  kiemelte a falugondnoki szolgálat és az ezt ellátó személy jelentőségét az aprófalvas térségben, hiszen fontos, hogy az itt élők bizalommal fordulhassanak a falugondnokhoz.

Ezt az autót használják majd a legkisebbek szállítására a Lovásziba óvodába,  illetve az idősebbek utaztatására. A falugondnoki szolgálat járművét génybe vehetik majd a település civil szervezetei is.