Erősödő polgárőrség Söjtörön

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adta át a Söjtöri Polgárőr Egyesület új szolgálati gépjárművét Könyves Gábor polgármesterrel együtt. Az egyesület a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére kiírt tanyabusz pályázat keretében szerezte be az új autót. Országosan nagy siker volt a pályázat, több mint 400 polgárőr egyesület pályázott sikeresen. A polgárőr egyesületek a külterületek, tanyák biztonsága, a fa és terménylopások, illegális hulladéklerakás, megelőzése érdekében ezentúl még többet tehetnek, ugyanis a pályázat nyertesei ez idáig egyáltalán nem rendelkeztek gépjárművel, vagy 15-20 éves gépjárművekkel láttak el polgárőr járőr szolgálatot.

A söjtöri egyesület 2000-ben alakult és jelenleg 32 fővel működik. Söjtör község belterületén és a környező hegyekben teljesítenek – jellemzően éjszaka – szolgálatot. Tevékenységük révén a vagyon elleni cselekmények száma a harmadára esett vissza.

A településen az új polgárőr autó átadása mellett ünnepséget tartottak a politikus, igazságügy-miniszter Deák Ferenc születésnapja tiszteletére. Deák Ferenc 1803. október 17-én született a településen, jómódú középbirtokos családban. A megemlékezésen a Deák Ferenc Általános Iskola tanulói és a Söjtöri Nápdalkör emlékműsorát követően a résztvevők koszorút helyeztek el az Emlékháznál.