Épületenergetikai fejlesztések Lentiben is

A középületek energetikai fejlesztésére kiírt pályázaton Lenti is sikeresen szerepelt, így több új beruházás átadására kerülhetett sor 2015. december 12-én. A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztésére 150 millió forintot nyert a város. A fő hangsúlyt az épület homlokzati és zárófödémének hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje kapta. A beruházást a helyi LE-KO építőipari Kft végezte.

Sikeresen pályázott az önkormányzat a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola megújítására is. A 140 millió forintos támogatásból itt is az épület homlokzatának, födémének és nyílászáróinak szigetelésére, cseréjére került sor.

120 millió forintos fejlesztésre kapott lehetőséget a város az óvoda és a bölcsőde energetikai fejlesztésére is. A beruházást itt is a helyi LE-Ko Kft. végezte.

A fejlesztések átadására és a projektzáró rendezvényre 2015. december 12-én került sor. Az avatáson a Zala Megyei Önkormányzatot Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke képviselte. A több mint 400 milliós fejlesztés 100 %-os állami támogatással valósult meg.

(Fotó: Zalai Hírlap)