Családi Klub Egyesület – Bodzavirág Népdalkör, Alsópáhok

Az egyesület 1999 óta működik, bár hivatalosan 2004-ben került bejegyzésre. Baráti társaságból alakult, s ez a barátság az évek során még szorosabb lett, mint eleinte volt.
Fő tevékenységi körünk a hagyományápolás, családi rendezvények, s természetesen az egyesületen belül működő Bodzavirág Népdalkör népdalok iránti elkötelezettségének életben tartása, sok-sok kulturális eseményen való részvétellel, s ezek megszervezése.
50 tagból áll az egyesület, tagjai gyermekek, fiatalok, hölgyek és urak egyaránt.Évenként rendszeresen tollfosztót tartunk, májusfát állítunk, szüretelni járunk, falusi disznóvágást rendezünk, megünnepeljük a karácsonyt. Rendezvényeinknek helyet ad az alsópáhoki Művelődési Ház, a tagjaink otthonai is. Működésünket támogatja az alsópáhoki önkormányzat, valamint jelentős segítséget jelentenek  tagjaink által felajánlott képviselőtestületi tiszteletdíjak is
 bodzavirag1_1

Az egyesület vezetője Füle Jánosné, helyettesek Jäger Lászlóné, Szabó Attiláné.

A Bodzavirág Népdalkör hetei két alkalommal tartja próbáit. Rendelkezünk többszöri Arany minősítéssel, Vass Lajos Népzenei Szövetség által rendezett népzenei verseny Kárpát- medencei döntőjén kapott különdíjjal,  valamint KÓTA Arany Páva – és Arany Páva Nagydíjjal is. Zala, Somogy megye népdalai mellett szívesen énekeljük a történelmi Magyarország  számos vidékének dalait is. A Népdalkör tagjai közül többen citerán is tanulnak játszani, ezzel is színesíteni szeretnénk fellépéseinket.

 bodzavirag2_1
Nagy örömünkre a fiatalabb generációból is többen csatlakoztak az énekkarhoz, így biztosan sikerül tovább éltetni páratlan népdalkincsünket.A népdalkör felkészítő tanára Tányéros Józsefné.Évenkénti rendszerességgel rendezünk folklór találkozót Alsópáhokon, ahova szívesen látjuk vendégül népdalos , népzenével foglalkozó és néptáncos ismerőseinket. Baráti kapcsolatokat építünk ezzel, s a közösen eltöltött program lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére is egymás között.

 bodzavirag3_1

Rendszeresen részt veszünk Alsópáhok és a környék kulturális programjain, aktív szervezői és részesei vagyunk a rendezvényeknek. Szoros, mondhatni baráti kapcsolatot ápolunk az alsópáhoki civil szervezetekkel. A Vöröskereszt helyi szervezetével közösen évenként ruhagyűjtést szervezünk a rászorulóknak, tevékenyen részt veszünk a helyi Tűzoltó egyesület által rendezett Flórián- napon, a Művelődési Házban működő nyugdíjas klubbal közös kirándulásokat szervezünk, több ízben közös szerepléseket is vállaltunk már.

Remélem egészségben, szeretetben folytathatjuk tevékenységeinket a többi civil szervezettel együttműködve.

 Füle Jánosné