A muravidéki magyarság támogatása

Immár 25. alkalommal került aláírásra a Zala Megyei Önkormányzat és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség közötti együttműködési megállapodás, melynek célja a Muravidéken élő magyarság nemzeti kultúrájának, hagyományai megőrzésének támogatása.

Először 1992-ben írt alá háromoldalú együttműködési megállapodást a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, a Vas Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzat, s az azóta eltelt évek tapasztalatai igazolták a megállapodásokban megfogalmazott célok helyességét.

A megyei önkormányzatok feladatában és finanszírozásában bekövetkezett változások ellenére a Zala Megyei Önkormányzat rendkívül fontosnak tartja a határon túl élő magyarság nemzeti identitásának megőrzését biztosító programok és szervezetek segítését, ezért 2016-ban is 1 millió forintot szán a muravidéki  szervezetek által megvalósítandó események, programok támogatására.

A 2016. évre vonatkozó megállapodást Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke írta alán Lendván.