A németországi Kloster Buchban tartották a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló RURES projekt kick-off találkozóját

Zala Megye Értékei
2017-09-19
Közös kerékpáros turisztikai hálózatot alakítanak ki szlovén és magyar partnerek
2017-09-21

A németországi Kloster Buchban tartották a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló RURES projekt kick-off találkozóját

2017. szeptember 15-én a Liesnig város közelében található Kloster Buch-ban, egy ma már turisztikai célokat szolgáló régi monostorban tartották a CE933 azonosító számú RURES projekt kick-off találkozóját.

A találkozón elhangzott, a 2.16 millió euró költségvetésű projekt legfőbb célkitűzése, hogy kihasználja a megújuló energiaforrásokban rejlő potenciált és növelje az energiahatékonyságot a rurális területeken, mivel hatalmas lehetőség van e térségek energiafüggetlenedésében.

A projekt vezető partnere, az Aufbauwerk GmbH képviselője Robert Schillke köszöntőjét és nyitó előadását követően a partnerek bemutatkozása következett, ahol Szabó Károly projektmenedzser egyebek közt ismertette a Zala megyében, Lentiszombathelyen megvalósítandó projekt elemeket, amelyek egy megújuló energia bemutató park alapját képezik majd.

A következőkben a résztvevők áttekintették az előttük álló három éves időszakban végzendő tevékenységeket és megvitatták az egyes munkacsomagokhoz tartozó feladatokat.